Ara Güler’in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen ‘Renkli Anadolu’ sergisi, 6 Ekim’de Ara Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Bodrum - Muğla / 1972
1957 ve 2003 yılları arasındaki dönemi kapsayan sokaklar, yapılar ve insanlar Ara Güler’in kadrajından yeniden hayat buluyor. Sergi, bu coğrafyanın ve üzerinde var olmuş kültürlerin bolluğunu ve zenginliğini de yansıtırken, Ara Güler’in yaşadığı topraklara ve insanına olan bağlılığına dair pek çok ipucu veriyor.

Anamur - Mersin / 1982
Renkli fotoğrafçılığın dünyada talep görmeye başladığı dönemlerde bu değişime ayak uyduran Ara Güler'in, sergide yer alan ve bazıları ilk defa görülecek 89 adet fotoğrafı 1957 ve 2003 yılları arasına yayılıyor.

Diyarbakır / 1963
Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Renkli Anadolu”, 6 Ekim 2023- 7 Nisan 2024 tarihleri arasında, pazartesi günleri hariç salı-cumartesi 10.00-18.00, pazar 12.00-18.00 saatlerinde Yapı Kredi bomontiada’da ziyaret edilebilir.

Sultanhan - Aksaray
Ara Güler Müzesi Yayınları tarafından sergi ile eş zamanlı hazırlanan ve aynı ismi taşıyan ‘’Renkli Anadolu’’ kitabı, bomontiada ve Galataport İstanbul’daki Ara Güler Müzesi mağazasından temin edilebilir.