Şili'deki La Silla Gözlemevi'nde bulunan ESO Milimetre-altı Teleskobu-SEST, emekli olana kadar 15 metrelik ana çanağını yıldızların oluştuğu soğuk gaz bulutlarını gözlemlemek için kullandı. Şimdi 2.375 metre yükseklikteki teleskop, Atacama Çölü'nün manzarasını sessizce izliyor.
SEST gezegendeki en karanlık yerlerden birinde dursa da, gökyüzü tamamen simsiyah değil. Tam tersi; şehir ışıklarından uzakta binlerce yıldızın yanı sıra, gökyüzünde kırmızı ve yeşil tonları da görülüyor. Gökyüzünün sol alt kısmında gökadamız (galasimiz) Samanyolu'nun bir kısmını, üst yarısında ise galaktik havai fişeklere benzeyen iki bulut benzeri yapıyı görebiliyoruz. Bunlar Büyük ve Küçük Macellan Bulutları, Samanyolu'nun yörüngesinde dönen ve Samanyolu'nun kütleçekimi tarafından hapsedilen iki cüce galaksi. Çıplak gözle görülebilen bu bulutlar, eski çağlardan beri Güney Yarımküre'deki yerli halklar tarafından biliniyordu ve bu halklar tarafından çoğunlukla su birikintilerine, hatta domuz ya da tapir gibi hayvanlara benzetiliyordu. Görüntü de ayrıca kayan bir yıldız da görünüyor.
Benzersiz bir ekosisteme sahip Atacama Çölü, dünyanın en kurak çölü unvanına sahip. Bu bölgede yağmur nadiren görülüyor.