Akbaba familyasından And kondoru dünyanın uçabilen en büyük ikinci kuşu. Kanat uzunluğu 3,2 metre. Sadece erkek kondorun başında sorguç bulunur. Yakalarındaki beyaz kürk ve kanatların üstündeki beyaz tüyler sadece yetişkinlerde görülür. Kondor avlanamaz, sadece hayvan leşlerini yiyerek hayatta kalır. And Dağları yerel halklarının efsanelerinde büyük önemi olan kondor, ayrıca Şili, Peru, Bolivya ve Ekvator'un ulusal sembollerinden.