Ali Çelik, geçtiğimiz aralık ayındaki yoğun kar yağışında kal kırılmaları meydana geldiğini, Ocak ayında ise hava sıcaklığının eksi 11 dereceye düşmesi sonucunda zeytin ağaçlarının büyük zarar gördüğünü dile getirdi. İlçeye bağlı Adliye, Umurbey, Güvenli, Muratoba, Yeniköy, Katırlı, Hamidiye ve Şükriye mahallelerinde üretim yapan üreticilerin yüzde 80’e varan ürün kayıplarına uğramalarının altını çizen Çelik, tepkisini, “Buna rağmen, ilçe tarım müdürlüğü tarafından bu güne kadar bu konuda doğru dürüst bir rapor hazırlanmamıştır. Bu bölgede üreticilerimizin üretimlerini devam ettirebilmesi için mutlaka devlet yardımı gerektiğini defalarca ilgililere iletmemize rağmen 5 aydan beri bir ilerleme kaydedilmemiştir.” sözleriyle dile getirdi.

İlçe tarım müdürünün, 2090 sayılı kanun kapsamında durumun değerlendirileceğini söylediğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “2090 sayılı kanun üreticilerin tüm mal varlığının yani, evi, traktörü, römorku, pulluğu, tüm üretim araçlarının yüzde 40 zarar görmesi ve kredi alma imkanı alamaması imkanını ön görmektedir. Evi, üretim araçlarını kaybetmiş kredi imkanı kalmamış bir önceki seneden borçları ertelenmiş, 2B den aldığı arazilerin taksitleri ortada dururken olmayan mahsulden devlet yardımı olmadan nasıl üretim yapılacağı ve nasıl borçlarının ödenebileceğini bizlere birisinin söylemesi gerekir.”

Daha önce kar yağışı ve lodos nedeniyle zarar gören Yenişehir, Gürsu, Kestel ve İznik’te üreticilere sera naylonu dağıtıldığını, hayvan barınaklarının tamir edildiğini hatırlatan Çelik, Isparta’da ise dondan zarar gören elma üreticilerine devlet tarından 30 milyon TL yardım yapıldığını ifade etti.

“Gemlik üreticilerine haksız para alacakları gözüyle bakmak devletimize, devlet memurlarımıza yakışmaz” diyen Çelik, şöyle konuştu: “Dünyada gelişmiş ülkeler bile üreticilerine karşılıksız yüzde 40’lara varan destek verirken bizim üreticilerimize sırtımızı dönmemiz neye hizmet edeceğini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Gemlik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bu konularda odamızın bu güne kadar hiçbir konuda anlaşmamız mümkün olmamıştır. Şimdi kendilerine sesleniyorum, çıksınlar sahaya bir üretici kendilerinden memnun ise ben o gün ziraat odası başkanlığından istifa edeceğim, aksi olduğu takdirde kendilerinin de böyle bir mekanizmayı yapacaklarını zannetmiyorum. Kendilerini devletin koruculuğunu kabul edip üreticileri sahtekar konumuna sokmak neye hizmettir. Siyasilere sesleniyorum, Gemlik üreticileri kendisine hizmet etmeyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü sırtında taşıyamaz.”